Zoeken in deze blog

woensdag 14 juli 2010

All Shook Up / Love Me Tender

Donderdag 8 juli ben ik met Lotje naar de musical “All Shook Up / Love Me Tender” geweest.

Het verhaal

“All Shook Up” vertelt het verhaal van een hoop personages met als verbindende factor de plaats waar ze zich bevinden: een klein, geïsoleerd dorpje, waar een strenggelovige burgemeester met de scepter zwaait. De rust wordt verstoord door de adonis Chad (gespeeld door een behoorlijk afgetrainde René van Kooten) inclusief motor en akoestische gitaar. Natalie (gespeeld door een excellente Brigitte Heitzer) wordt op slag verliefd op hem, als zij zijn motor moet repareren. Ze verkleedt zich zelfs als man om dichter bij hem in de buurt te komen. Chad is echter verliefd op een ander, een bekakte museumdirectrice, die op haar buurt weer verliefd is op de mannelijke versie van Nathalie. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken is Natalie’s beste vriend ook nog eens verliefd op haar. En zo zijn er nog tal van andere moeilijke liefdes tussen de andere personages. Maar, zoals bij elke grote musical, komt het allemaal goed.

Mijn mening

Ik heb een algemene mening van musicals die ook weer op deze musical van toepassing is. Storen is een groot woord, maar de grote speelstijl van de acteurs valt me geregeld op. Het maakt dat het stuk nogal hysterisch overkomt, zoals wel vaker het geval is bij grote musicals. Bovendien was het verhaal nogal voorspelbaar. Meisje is verliefd op jongen en uiteindelijk komen ze bij elkaar.
Ik kan echter alleen maar lovend spreken over het spel van Van Kooten en Heitzer, die zeer goede karakters neerzetten. Vooral Heitzer blinkt uit in de mannelijke versie van haar personage. Van Kooten valt voornamelijk op door de ijdelheid en het zelfvertrouwen van Chad. Hij heeft zijn buikspieren ogenschijnlijk behoorlijk getraind voor deze rol, al moet gezegd worden dat hij zonder shirt zijn buik duidelijk inhield. De dames in de zaal kon het niet schelen: ze joelden en floten enthousiast om zijn wasbordje.
Een compliment moet gegeven worden aan de decorbouwers: het was een prachtige decor. Door het telkens een kwartslag te draaien en een decorstuk uit de lucht neer te takelen, werden veel verschillende locaties gecreëerd.
De liedjes, allemaal van Elvis Presley, waren niet altijd even goed vertaald (door Jan Rot), maar meestal was dat niet storend.

Conclusie

Als je nog de kans krijgt om deze musical te bezoeken, moet je dat zeker doen! Het is een vrolijke musical over de liefde, waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Ideaal voor een onbezorgd avondje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten